De wijk van de toekomst beweegt ook mee met het klimaat. Adaptatie is de boodschap. Dankzij veel open groen en zo min mogelijk verharding vindt het water zijn weg. Overvloedige regenval loopt naar de wadi’s. Dankzij alle bomen en struiken warmt de omgeving minder op en dat is beslist noodzakelijk en merkbaar in de steeds heter wordende zomers. Met de paddenpoelen en de verschillende soorten groen en bloemen ontstaat voor meer dieren, insecten en bijen een schuilplaats en daarmee een habitat die aan de basis staat van nog meer biodiversiteit.

Comfort creëren en behouden

Tal van beproefde maatregelen worden ingezet om de woningen van Noorderpolder Hofstee optimaal comfort te geven. Alles begint met preventie: voorkomen dat kou of warmte ongevraagd binnenkomen of juist verloren gaan. Optimale isolatie speelt daarin een hoofdrol. Maar ook de moderne architectuur met veranda’s die beschutting geven tegen de elementen. HR++glas houdt binnen en buiten strikt en strak gescheiden. Ventilatie middels een WTW (Warmte-TerugWin)- installatie zorgt doorlopend voor de circulatie van verse lucht, dat zorgt voor een gezond en vitaal binnenklimaat.

Gezond binnenklimaat en veel daglicht

Naast een gezond binnenklimaat draagt de hoeveelheid daglicht in de woningen enorm bij in het comfort. Dankzij veel glas, door hoge ramen, dakkapellen en veranda’s. De ruimtes (en ook de deuren) zijn bovengemiddeld hoog om die ruimte maximaal te ervaren en beleven. Kwaliteitsbeleving zit namelijk niet alleen in de vierkante meters vloeroppervlak, maar juist in het volume. Bovendien zorgen de architecten voor veel bergruimte dus voor een opgeruimd gevoel, maar ook voor fraaie zichtlijnen (ook, of juist, naar buiten) en doorzichten. Om een gezonde leefomgeving te creëren lieten de architecten zich inspireren door de nieuwste inzichten rondom ‘Biophilic design’: de integratie van natuurlijke elementen in de architectuur. De juiste keuzes in de directe (groene) leefomgeving reduceren stress, verbeteren creativiteit en ons welzijn in het algemeen.

Energie besparen en energie winnen

Zuinig zijn: vooral op de planeet en haar eindige vrijgevigheid. En daarmee dus ook zuinig zijn op fossiele bronnen. Maar u mag ook zuinig zijn op uw portemonnee. Wie kiest voor moderne, dus energieneutrale nieuwbouw, zoals Hofstee, kiest voor stevig bezuinigen op de maandelijkse energierekening. Het mes snijdt immers aan twee kanten. Een last minder. Iedere maand opnieuw! Vanaf 2024 heeft het energielabel aanzienlijke invloed op de leennormen voor hypotheken in Nederland. Hoe beter het energielabel, des te meer u kunt lenen. Een groot voordeel van nieuwbouw dus.

Een bodemwarmtepomp en zonnepanelen

Daarmee wekt uw woning in Noorderpolder Hofstee zijn eigen energie op. Alle woningen zijn daarom gasloos. Verwarming wordt geleverd door de vloerverwarming in iedere ruimte. En evengoed levert die een verkoelende werking tijdens de steeds warmere zomermaanden. ‘Energieneutraal’. Zo mogen we ieder type in Noorderpolder Hofstee noemen. Dat voelt goed. Bijzonder goed!